Hoppa till innehåll

Köpa Cardano

Letar du efter en ny och spännande kryptovaluta att investera i är Cardano ett väldigt bra alternativ. Deras mynt kallas även ADA och väcker stora rubriker på många håll. Därför är det inte så konstigt att så många är intresserade av att göra investeringar. Du kan välja att köpa Cardano direkt eller som CDF. Det beror lite på hur stora risker du kan tänka dig. Här får du mer information om alla köpsätt och vad som gör valutan så speciell.

Köpa Bitcoin med Swish
köpa Cardano

Därför väcker Cardano stora rubriker

De som ligger bakom Cardano har väldigt stora planer för sin kryptovaluta. Om du har följt med i kryptobranschen ett tag vet du kanske att den är ganska hårt kritiserad på många håll. Det kräver en hel del energi att kunna skapa dessa blockkedjor. Bitcoin har stora serverhallar på flera håll i världen inklusive Sverige. Det är även en självgående process så det skapar inte heller så många jobb. Cardano är en ny typ av kryptovaluta som säger sig ha lösningen på detta. Valutan görs istället med något som heter stacking. 

Detta är också en kryptovaluta som gjorde entré ganska sent på marknaden. Man satte igång hela processen 2015 med något som kallas för crowdfunding. Det betyder att vem som helst kan gå in och investera i ett projekt. Det är till exempel väldigt vanligt i bostadsbranschen. Dock så riktade ADA mest in sig mot Japan  och slog igenom där först. Nu har de även börjat göra sig ett namn på andra delar av kontinenten.

Börja investera i Cardano

Tycker att Cardano låter som ett bra investeringsalternativ? Då måste du bestämma dig för hur du vill köpa kryptovaluta som Cardano. Valutan säljs på flera olika handelsplattformar och du måste hitta den som passar dig bäst. Det finns många rekommendationer på nätet som du kan läsa för att få mer info. 

När du har hittat en handelsplattform som du känner dig nöjd med registrerar du bara ett konto. Allt görs direkt på nätet. Något som många glömmer titta på när de ska välja plattform är vilka betalningsmetoder som finns. Det är viktigt att ha någon som passar dig. 

Det är också upp till dig själv att förvara mynten på ett säkert ställe. Om du tappar bort ditt unika lösenord har du inga möjligheter att komma åt dina mynt igen. Därför är det viktigt att du alltid har en backup ifall din dator skulle krascha.

Cardano mynt

Investera i Cardano med hjälp av certifikat

Om du vill ha en mjuk start i ditt investerande kan du se över möjligheterna att välja certifikat istället för att köpa mynt direkt. Du kan köpa certifikat via en CDF-plattform. Några av de kändaste alternativen är Skilling, eToro och Capital. En CDF spekulerar om priset på en viss tillgång som Cardano. Du äger alltså inte valutan direkt utan du investerar bara i dess värde. Fördelen är att du inte behöver öppna någon kryptoplånbok och själv tänka på säkerheten. Du kan bygga upp en liten portfölj där du har flera kryptovalutor inklusive Bitcoin och Cardano. 

Det finns många artiklar på nätet som rankar olika CDF-plattformar och tar upp fördelar och nackdelar. Då ser du snabbt vilken plattform som skulle kunna passa dig. Kom ihåg att det går att börja smått och sedan investera mer efterhand.

Köp ADA-mynt

Cardanos mynt har alltså förkortningen ADA och när du köper dem är det du som är ensam ägare. Om du äger dessa kan du göra transaktioner över hela världen och lär dig samtidigt mer om kryptobranschen som helhet. Som vi har nämnt några gånger i texten är det viktigt att du lägger största vikt vid säkerheten och hittar ett bra sätt att förvara dina mynt. 

Om du ska köpa mynten direkt får du göra det via en kryptobörs. Du måste även sätta dig in i hur dessa fungerar. Det är bättre att lägga ner lite extra tid och verkligen lära sig hur dessa system fungerar. Då kan du komma mycket längre i ditt investerande.

En valuta för alla

Cardano lyfts ofta fram som en valuta som passar alla. Det är tänkt att fungera både för privatpersoner och för företag. Förhoppningen är även att myndigheter ska kunna använda denna valuta i framtiden. Idag har de sitt huvudkontor i Schweiz och arbetar ständigt på att utveckla sin valuta. De har lyckats knyta till sig några av de bästa programmerarna för att göra detta.

Full fokus på hållbarhet

Hållbarhet och klimat är två stora frågor i samhället och det är något som Cardano har tagit fasta på. De har också väldigt höga ekonomiska ambitioner. De tar gärna emot olika förslag från programmerare som kan vara bra för utvecklingen. Valutan gör också blockkedjor på ett mer klimatsmart sätt än Bitcoin och andra kryptovalutor. Det behövs inga stora serverhallar för att framställa blockkedjan. Därför är det många som tror att Cardano har en väldigt ljus framtid till mötes.

Ha dina mynt i säkerhet

Om du väljer att köpa Cardano som mynt är det upp till dig att förvara dem på ett säkert sätt. Du får en privat nyckel som ingen annan har tillgång till. Tappar du bort nyckeln förlorar du också tillgång till dina mynt. Det är alltså inte som ett vanligt lösenord där du kan begära ut ett nytt. Detta är speciellt viktigt att tänka på om du ska investera väldigt stora summor. Det finns många tips på hur du kan förvara dina kryptovalutor på säkrast sätt som du kan ta del av.