Hoppa till innehåll

Köpa Dogecoin

Går du i tankar om att köpa Dogecoin? Då är du inte ensam! Det är en valuta som har växt väldigt mycket sedan den lanserades. Valutan går även under förkortningen DOGE och har ökat med hela 8 000%. Det är inte så konstigt när man tänker på att självaste Elon Musk har pratat om valutan i sina sociala medier. Han har till och med fått smeknamnet The Dogefather på grund av detta. Här kommer en guide för hur du ska köpa Dogecoin och vad du ska tänka på.

Köpa Bitcoin med Swish
köpa dogecoin

Lär känna kryptovalutan Dogecoin

Innan du gör din investering är det bra att känna till Dogecoin. Den grundades av två stycken ingenjörer som heter Jackson Palmer och Billy Markus. Detta var år 2013. De hade som målsättning att göra en valuta som inte var som alla andra. Investeringar ska vara något roligt och spännande. En del i detta är att du inte betalar några avgifter när du gör dina transaktioner. 

 

Om du tittar på loggan kanske du känner igen den från nätet. Det är nämligen en väldigt känd MEME som har cirkulerat på nätet. Hela valutan var faktiskt menat som ett skämt från början men det blev till något mycket större. Nu vill man visa att det faktiskt finns en chans att konkurrera ut Bitcoin på marknaden. Idag är det miljontals människor som har investerat i valutan och som regelbundet köper och säljer.

Vad är det som gör Dogecoin unikt?

Du kanske funderar på varför du ska köpa just Dogecoin och inte någon annan av de tusentals valutor som finns? Dogecoin är en digital valuta precis som de andra kryptovalutorna. Den används främst för investeringar och olika typer av transaktioner. Det som sticker ut med DOGE är att den är något som kallas för inflationär krypto. Det betyder att det inte finns någon övre gräns för hur många mynt som får vara aktiva på marknaden samtidigt. Något som är positivt med det är att du inte har några begränsningar som investerare. Där har du en stor skillnad mot populära Bitcoin.

dogecoin mynt
DOGE

Därför är Dogecoin så populär

Detta är verkligen en kryptovaluta som gjort stort avtryck på marknaden och det finns en bra anledning till det. Den fick ett sådant genomslag på sociala medier och i nyheterna att marknadsvärdet steg till rekordnivåer. Eftersom den fick en så stor spridning var det många som såg Dogecoin som ett seriöst alternativ. Det är något som är väldigt viktigt för många när det är dags att köpa kryptovaluta.

Som vi redan nämnde har Tesla-grundaren Elon Musk nämnt valutan på sin Twitter flera gånger – och då med positiva ord. Han har en väldigt stor följarskara som lyssnar på vad han säger. Det gjorde även att många användare på forumet Reddit började skriva om Dogecoin. På den vägen är det. Nu är frågan om de kan fortsätta på detta spåret eller om kursen kommer gå neråt igen.

Köpa Dogecoin - Steg-för-steg guide

Nu när du fått en introduktion till Dogecoin kan du gå vidare och göra en första investering. Du kommer upptäcka att det är väldigt enkelt att komma igång.

 

  1. Hitta en bra handelsplattform

Som alltid när du ska köpa kryptovaluta måste du ha en bra handelsplattform där dina pengar och investeringar är trygga. Dock kan det vara svårt att hitta rätt bland de oändliga alternativ som finns på marknaden. Vi presenterar dock de punkter du måste tänka på. 

 

Avgifter: Har plattformen några obligatoriska avgifter? Ha med dessa i åtanke när du räknar på hur mycket pengar du vill investera. 

Support: Är det enkelt att få hjälp av supporten? Pratar de svenska eller kan du bara få hjälp på engelska? 

Investeringsmöjligheter: Tänk över vilka verktyg du behöver för att kunna göra de investeringar du är intresserad av. 

Säkerheten: Är det en säker plattform som du kan lita på? Kolla upp vad de har för rykte och hur andra har upplevt deras sajt. 

  1. Registrera ett konto

När du känner dig nöjd med ditt val av handelsplattform kan du gå vidare med registreringen. Den knappen brukar vara väl synlig på startsidan. Normalt får du välja ett användarnamn och lösenord. Sedan ska du godkänna villkoren. 

 

Efter det kommer du bli tillfrågad lite frågor om din erfarenhet samt fylla i dina personliga detaljer. Det är både för att du ska känna dig säker men även för att motverka illegal verksamhet som pengatvätt. När det är klart kan du göra en första insättning. 

  1. Köp dina första Dogecoins

Nu är det bara att sätta igång och handla. Du kan då trada eller köpa mynten. Ofta kan du välja bland lite olika inställningar för att ge dig större marginal. Sedan väljer du bara summan du vill köpa för och trycker på godkänn. Sedan är det färdigt. Du kan när som helst logga in och köpa eller sälja det som du redan har köpt.

Är det värt att investera i Dogecoin?

Så är det då värt att göra en investering i Dogecoin? Det är bara du själv om kan avgöra det. Något som talar för Dogecoin är att de erbjuder ett bra alternativ till de traditionella valutorna. Du måste dock komma ihåg att det är en kryptovaluta som är väldigt volatil. Det erbjuder både möjlighet till hög avkastning och en stor risk. Du ska därför aldrig investera mer än vad du har möjlighet att förlora.