Hoppa till innehåll

Köpa Ethereum

En följd av coronapandemin var att intresset för kryptovalutor fullkomligt exploderade. Alla ville plötsligt med på tåget och upptäcka alla fördelar. Det ledde bland annat till att fler ville köpa Ethereum som är den näst största kryptovalutan. Något du snabbt kommer märka är att det är en komplex marknad som du måste sätta dig in i. Det gäller både Ethereum och alla andra kryptovalutor på marknaden.

Köpa Bitcoin med Swish
köpa Ethereum

Ethereum är den näst populäraste valutan

Ethereum har fått mycket uppmärksamhet på marknaden och är en av de främsta tillsammans med Bitcoin. Den ligger ständigt på topplistorna och har ett system som kallas för smarta kontrakt. De har även dApps, NFT:er och flera andra funktioner. Det finns även tecken på att Ethereum kan gå om Bitcoin som den största valutan. 

 

Med det i åtanke är det inte så konstigt att allt fler vill köpa Ethereum. Det bästa är att du inte måste vara expert första dagen. Du lär dig under tiden du köper. Först och främst måste du bestämma dig för om du ska köpa mynten eller om du bara ska handla på priset. I så fall köper du certifikat hos en aktiemäklare.

Nybörjarguide för att köpa Ethereum

Om du köper Ethereum för första gången är det enklast att börja hos en mäklarplattform. Avanza och Nordnet är två av de största vi har i Sverige. Alla plattformar har sina för- och nackdelar. Det gäller till exempel avgifter och vilket belopp som är minsta insättning. Innan du registrerar dig bör du kolla upp ett par olika plattformar och vilka mynt som finns tillgängliga. Eftersom Ethereum är en så stor aktör finns det representerat på de flesta plattformar. 

Även om du börjar på börsen kan du alltid öppna en kryptoplånbok. Det är alltid bra att ha ifall du senare vill köpa mynten direkt. Om du inte äger mynten så är du aldrig en fullvärdig ägare till kryptovalutan. Du är alltså inte ensam ägare till just dina mynt.

Ethereum mynt
ethereum logo

Här kan du göra dina köp

Det finns som sagt en hel plattformar av varierande standard. Därför bör du göra en del efterforskningar innan du ska köpa kryptovaluta som EHT och andra. Läs recensioner om plattformen, se om det har skrivits några nyhetsartiklar och annat som kan vara av värde. Ta sedan den plattform som har bäst rykte. Det är viktigt att du skyddar dig själv från bedrägerier när du börjar köpa. 

Vilken är den bästa plattformen?

Att välja bästa plattform är förstås en smakfråga men en som alltid får positiv kritik är Coinjournal. Det som gör den så bra är att du ständigt får rekommendationer och information som du kan använda för att göra rätt val vid dina köp. Du hittar både Ethereum och lite mindre kända kryptovalutor på plattformen. Ett stort plus är att de samarbetar med flera experter som ständigt gör analyser av marknaden.

Välj mellan köp och trading

Du kan inte vara köpa Ethereum utan också göra något som kallas trading. Vi kan inte svara på vilket som är bäst utan det måste du själv lista ut. Det beror helt på dina behov och dina önskemål. Den stora frågan som du bör ställa dig själv är om du vill ta en högre risk och få avkastning direkt eller om du kan vänta lite på att få avkastning. 

 

Om du köper mynten kommer du förmodligen ha dem under lite längre tid. Vissa har sina mynt i flera år innan de säljer dem. Tror du att värdet på Ethereum kommer öka de kommande åren så är det ett bra val. När du köper dina mynt måste du ha en säker plånbok att förvara dem i. 

 

Trading eller handel som det heter på svenska är en snabbare process. Det innebär dock en större risk. Om du tradar måste du vara beredd på att valutan är väldigt volatil. De kan störtdyka helt utan att du får någon förvarning. Det kan dock stiga väldigt snabbt och det är då du har chansen att göra en större vinst.

Ethereuem

Ta med dig dessa tipsen

Tar du med dig dessa tipsen nedan kommer du snabbt få koll på hur du kan köpa Ethereum på bästa sätt. Ju mer kunskap du har med dig desto bättre är det. 

Läs på ordentligt innan köp

Regel nummer ett är att läsa på om det du vill köpa. Det kanske inte låter som den roligaste aktiviteten men det är något som kommer löna sig. Med rätt kunskap blir det enklare att fatta bra beslut. Du måste lära dig begrepp som CDF, hur du öppnar en kryptoplånbok och vilken mäklarplattform som är bäst. 

 

Det är också viktigt att du inte litar blint på allt du läser. Det finns många oseriösa sajter där ute som kan ställa till det för dig. Därför är det viktigt att alltid vara källkritisk och fundera på om information kan hjälpa dig eller inte. 

Håll dig uppdaterad

Något som är A och O är att hålla sig uppdaterad om vad som händer i kryptovärlden. Det finns alltid en anledning till varför priset sjunker eller stiger. Om du börjar hänga med i nyheterna kommer du snart upptäcka vissa mönster. 

Välj en bra plattform

Sist men inte minst måste du vara aktiv på en seriös och bra plattform. Det finns nämligen flera hundratals att välja bland. Läs många recensioner och ta dig tiden att hitta den som passar dig bäst. Kolla upp allt från summan för minsta insättning till vilka betalningsmetoder som är tillgängliga. Sedan är du en bra bit på vägen.