Hoppa till innehåll

Köpa Shiba Inu

Shiba Inu är en intressant och spännande kryptovaluta som inte har lyckats skapa riktigt lika mycket uppmärksamhet som många andra. Det pratas inte lika mycket om den som Bitcoin och flera andra valutor. Men du kan faktiskt köpa Shiba Inu och hoppas att dina tillgångar växer. Vi ser också att det är en valuta som är på väg uppåt. Under 2021 var den mer omtalad än den har varit tidigare. Förhoppningsvis är det en trend som kan hålla i sig framöver.

Köpa Bitcoin med Swish
Köpa Shiba Inu

Dags att introducera Shiba Inu

Det är svårt att investera i något om man inte vet vad det är. Därför börjar vi med en liten introduktion till Shiba Inu. Allt började som en MEME, alltså ett skämt på nätet. På så sätt har Shiba en hel del likheter med Dogecoin. När det kommer till själva blockkedjan använder den dock samma teknik som Ethereum, det vill säga smarta kontrakt. Det är det som gör valutan så intressant. 

Många jämför valutan oundvikligt med Dogecoin och som svar på tal har Shiba valt att se sig själva som ett bättre val till Dogecoin. Ett stort plus är att de är väldigt aktiva inom välgörenhetsorganisationer. När du investerar gör du faktiskt en god sak. Dock ska det förstås inte vara en anledning till att investera pengar som du inte har råd med.

Att börja köpa Shiba Inu

Låter det som en rolig investering? Då är det dags att se över de olika möjligheterna. Många väljer att gå till en handelsplattform. Problemet är bara att det finns en uppsjö av alternativ. Det viktigaste är att det är en trygg och säker plattform. De ska till exempel ha en giltig licens. Det är också bra om de har låga avgifter. Tyvärr kan du inte komma undan utgifter helt och hållet. Läs lite olika recensioner och listor för att se vilken som är bäst för dig. 

Det finns inget som hindrar dig från att ha konton på flera plattformar men det kan vara lite jobbigt att hålla reda på. Du kan i alla fall skapa en ny användare på några få minuter. Nästan alla plattformar ber dig svara på frågor för att se hur du brukar handla. Det är också ett sätt att få reda på om du är nybörjare eller inte. Du kommer också få skicka in en kopia på ditt ID för att styrka din identitet. Säkerheten kommer alltid i första hand när det gäller att köpa kryptovaluta

Se över de olika betalningsmetoderna och gör en insättning

När kontot är aktiverat är det fritt fram att sätta in pengar. Några insättningsmetoder som brukar finnas är Trustly, Skrill, Neteller, banköverföring och bankkort. Det brukar alltså alltid finnas minst ett alternativ som passar. Alla plattformar har olika krav för hur lågt belopp du får sätta in. Det måste du alltså kolla upp innan du gör en insättning.

Shiba inu
Shiba Inu mynt

En kryptovaluta för framtiden?

När det finns så många kryptovalutor att välja på funderar man på vilket alternativ som är bäst. Vad är det egentligen som gör att du ska välja Shiba Inu över alla andra val som finns? Något som är väldigt positivt är att Shiba Inu har lyckats skapa mycket uppmärksamhet kring sin valuta de senaste åren. År 2021 har valutan nått rekordnivåer flera gånger. Det är många som har förhoppning om att det kommer fortsätta så även under de kommande åren. 

 

Det är bra att läsa olika prognoser om Shiba Inu. Eftersom dessa valutor är högvolatila kan de sjunka i värde utan förvarning. Alltså är det ingen som vet om du kommer gå med vinst eller inte. Det bästa är att läsa prognoser och lita på din magkänsla. 

Så påverkas Shiba Inu av den pågående inflationen

Något som många spekulerar i just nu är hur den rådande inflationen kommer påverka börsen och olika kryptovalutor. Det finns en chans att Shiba Inu och andra kryptovalutor kan dra nytta av den pågående ekonomiska lågkonjunkturen. Det kunde man se redan de föregående åren under pandemin. När vi går mot sämre tider brukar människor söka sig från traditionella kontanta medel och banker. Därför har Shiba Inu och de andra kryptovalutorna verkligen en chans att locka till sig nya investerare.

En valuta utan påverkan från storbanker

Hur kommer det sig att Shiba Inu är så volatil? Det är något som de har gemensamt med alla andra kryptovalutor. Främst beror det på att denna typ av valutor styrs helt utanför det traditionella systemen. De är alltså inte sammankopplade med några större banker. Dessutom samarbetar de inte med några myndigheter eller regeringar. Det är något som många ser i positiva dager. Faktum är att det är en av anledningarna till att krypto har kunnat ta över en stor del av marknaden under det sista decenniet. 

Finns det något du ska vara uppmärksam på?

När du ska göra en investering måste du alltid överväga fördelar och nackdelar. Det som du måste tänka på när det gäller Siba Inu är att den inte har kommit lika långt som exempelvis Bitcoin. De har inte hunnit bygga upp ett lika stort varumärke. Dock så får Shiba nu mer uppmärksamhet på flera olika håll och är förmodligen en valuta att räkna med i framtiden. 

En annan sak som är viktig att komma ihåg att kryptovalutor kan kännas lite komplicerat i början. Det gäller allt från hur det fungerar till vilken handelsplattform du ska välja. Det lönar sig verkligen att ta sig tiden och sätta sig in i hur allt hänger samman innan du gör ett första köp.

Vanliga frågor och svar om Shiba Inu

Det finns flera men en är att du köper en valuta som inte påverkas av storbanker eller regeringar.

Nej, i alla fall inte i Sverige. Här är det inga butiker som accepterar Shiba Inu som betalmedel. 

Det beror lite på vad du söker i en handelsplattform. Det bästa är att jämföra olika alternativ och se vilken som uppfyller dina önskemål. De måste även erbjuda Shiba som valuta.