Hoppa till innehåll

Köpa Bitcoin med Swish

  • av
Köpa Bitcoin med Swish

Bitcoin är kanske den mest kända kryptovalutan i världen och fungerar därför som lite av en inkörsport för dem som vill börja investera i kryptovalutor. Tack vare att det bara fortsätter att växa i värde så finns det alltfler som börjar lockas till kryptomarknaden för att ta sin del av kakan.

När du börjar investera i Bitcoin eller andra former av kryptovalutor så finns det idag ett ganska stort utbud av olika mäklare som står redo att hjälpa dig på vägen. Att köpa kryptovaluta har nog aldrig varit enklare än vad det är just idag. Det finns också flera olika betalningsalternativ att välja bland och ett av dessa för oss svenskar är Swish!

Vad är Swish?

Det är nog ganska svårt att hitta någon svensk som inte vet vad Swish är idag. Till en början fungerade tjänsten som en enkel metod för privatpersoner att snabbt skicka pengar till varandra. Att dela på notan ute på krogen eller på restaurangen blev plötsligt lättare än någonsin.

Inte så långt efter sin lansering så började även olika företag att erbjuda Swish som betalningsmetod och idag är det nog svårt att hitta något som du INTE kan betala för med Swish. Så med det i åtanke så är det kanske inte så konstigt att du nu också kan använda Swish för att köpa dina Bitcoins eller andra kryptovalutor?

Köp kryptovaluta hos Safello med Swish

Ett bra alternativ för att köpa kryptovalutor med Swish i Sverige är bolaget Safello. Detta är en säker och seriös aktör som erbjuder rimliga avgifter när du köper Bitcoin. De har också erbjudit Swish som betalningsmetod för dina Bitcoins under en längre tid och utför mängder av transaktioner varje dag. Sedan man började att erbjuda Bitcoin under 2013 så har fler än 200 000 användare använt Safello för att köpa kryptovaluta i Sverige.

Att köpa krypto här är både snabbt och väldigt enkelt. Det första du behöver göra är att ange det belopp du önskar köpa och din bitcoinplånboks adress. Om du inte redan har en Bitcoinplånbok så är det alltså det du behöver skaffa först innan du gör något annat.

Efter att du fyllt i din adress och ditt önskade belopp så är det dags att legitimera dig. Detta kan du göra snabbt och enkelt tack vare BankID. Sedan är det bara att slutföra ditt köp med hjälp av Swish. Det är inte svårare än så! Dina bitcoins kommer sedan att dyka upp i din plånbok en kort stund senare.

Det finns gott om andra alternativ om du inte vill använda Safello

Om du skulle känna att Safello kanske inte riktigt är din grej så finns det också flera andra ställen där du precis lika enkelt kan köpa Bitcoin med hjälp av Swish. Till exempel BTCSWE och bt.cx är båda populära och säkra alternativ där du kan köpa Bitcoin med hjälp av Swish på liknande sätt som hos Safello.

Hos mäklare så som Nordnet eller Avanza så kan du också använda Swish för att göra insättningar. Notera dock att du här inte kan köpa faktiska Bitcoins utan du köper istället ett Bitcoin certifikat. Detta kan vara ett bra alternativ för den som kanske inte vill köpa och äga riktiga Bitcoins av en eller annan anledning. Det finns också flera andra mäklare som låter dig investera i Bitcoin-fonder om du hellre skulle vilja det. Detta kan vara ett framförallt bra alternativ för den som kanske inte vill spendera alltför mycket pengar själv på att köpa egna Bitcoins.

Hur många Bitcoins kan man köpa med Swish?

Vad som kan vara värt att komma ihåg när du köper Bitcoins med Swish är att Swish själva har satt ett tak på transaktioners som du får utföra med dem som betalningsmetod. Detta tak ligger i dagsläget på 6000 kronor per vecka. Så om du vill kunna köpa Bitcoins eller kryptovaluta för mer än det så får du helt enkelt välja en annan betalningsmetod. Lyckligtvis så råder det ingen brist på tillgängliga betalningsmetoder som du kan använda dig av för att köpa kryptovalutor.

Är det säkert att köpa kryptovaluta med Swish?

Det är väldigt enkelt att börja oroa sig över säkerheten hos en betalningsmetod som går så snabbt och enkelt. Men sanningen är att det är väldigt tryggt att köpa kryptovalutor med hjälp av Swish. Se bara till att du använder dig av en seriös mäklare när du köper dina kryptovalutor så ska det inte vara några problem.

Kanske viktigast av allt är att komma ihåg att aldrig spendera mer än du har råd att förlora då investeringar av alla slag, inklusive Bitcoin, alltid kommer med risker.