Hoppa till innehåll

Köpa Binance Coin

  • av
Köpa Binance Coin

Binance Coin eller BNB är en kryptovaluta som köps och sälja på kryptobörsen Binance och har säkrat sin plats som en av de kryptovalutorna som ligger i toppen av marknadskapital. Tack vare en stark tillväxt av Binance och dess produkter och blockkedja så har värdet på denna kryptovaluta fullkomligt rusar i höjden under de senaste åren.

BNB finns tillgängligt på flera olika kryptobörser och då kanske framförallt hos Binance själva. Även Bithumb, KuCoin och FTX är exempel på kryptobörser som erbjuder BNB. Värt att notera dock är att eftersom BNB är en kryptovaluta som hör till plattformen Binance så finns det flera av deras konkurrenter som helt enkelt har valt att inte erbjuda denna kryptovaluta, så som Coinbase, Huobi, Bitfinex och Kraken.

Binance Coins bakgrund

Binance coin var till en början en del av Ethereums blockchain innan det till slut flyttade till sin egen plattform. Under sin lansering i juli 2017 så satte man ett maxtak på 200 miljoner BNB tokens. Vid sin lansering så erbjöd man 10%, eller 20 miljoner BNB tokens till investerare, 40% eller 80 miljoner till BNBs grundare och de kvarvarande 50% eller 100 miljoner till de olika personerna som deltog i ICO-processen.

Nästan hälften av de insamlade pengarna under denna process var menade att användas för Binance marknadsföring medan en tredjedel användes för att bygga själva plattformen och för att uppgradera dess system.

BNB hörde till en början till Ethereums nätverk men är idag istället en del av Binance egen blockchain; Binance chain.

Så sent som i augusti förra året så räknades BNB som den fjärde största kryptovalutan baserat på dess marknadskapital. De enda kryptovalutorna som ligger före är Bitcoin, Ethereum och USD Tether.

Brännande av Binance coin

Trots att runt 100 miljoner Binance tokens erbjöds under ICO så är dagens tillgängliga antal BNB mycket lägre än så. Anledningen till detta är att man varje kvartal använder en femtedel av sitt kapital för att köpa tillbaka och permanent förstöra eller ”burn” Binance coins som hålls i deras skattkammare.

Binance har utfört dessa event med jämna mellanrum sedan det lanserades. Den senaste omgången skedde den 15 april 2021 då Binance brände totalt 1 099 888 BNB vilket är av värdet 595 314 380 dollar. Den totala tillgången av BNB gick ner från 170 532 825 till 169 432 937.

Genom att bränna av BNB coins med jämna mellanrum så hjälper man således till att driva upp värdet på kryptovalutan i takt med att man minskar de antal coins som finns tillgängliga.

Vad man kan använda denna kryptovaluta till

Binance skapades från början som en token att användas för att ge rabatt på tradingavgifter i 2017. Sedan dess har man däremot expanderat dess användningsområde på flera olika plattformar. Dels kan det användas för att betala för transaktionsavgifter hos Binance.com, Binance Dex och Binance Chain.

Det kan också användas som betalningsmetod hos bland annat Crypto.com, Monetha och HTC, eller att boka boende för resor hos TravelbyBit, Trip.io eller Travala. Du kan också använda det för att köpa virtuella presenter och delta i lotterier eller för att betala för olika onlinetjänster så som BitTorrent eller Canva. Slutligen kan du också använda det för olika finansiella ändamål.

Vart kan man köpa Binance Coin?

Det finns flera olika kryptobörser som erbjuder Binance coin att både köpa och sälja. Med det sagt så brukar de flesta välja att köpa denna token direkt från deras egen plattform.

För att köpa Binance coin så behöver du börja med att skapa ett konto hos den kryptobörs där du vill köpa dina tokens. Ofta är det en väldigt snabb process som inte tar mer än några minuter. Om plattformen ifråga kräver KYC så kan du behöva identifiera att du är den du utger dig för att vara innan du kan fortsätta. Lyckligtvis brukar även detta vara både snabbt och enkelt.

Sedan är det dags att köpa dina Binance coins. Beroende på plattform så kan du ibland behöva göra en insättning till ditt konto först innan du kan köpa, andra gånger kan du betala direkt i samband med att du köper den kryptovaluta som du är intresserad av. För att köpa Binance coin så behöver du alltså fylla i hur många coins du vill köpa eller hur mycket du vill köpa för och sedan är det bara att betala. Dina Binance coins bör dyka upp på ditt konto relativt snabbt.

I många fall så kan du välja att förvara dina kryptovalutor direkt på plattformen men det rekommenderas att du flyttar dina kryptovalutor till en kryptoplånbok istället. Detta eftersom det helt enkelt är mycket säkrare än att lämna kvar dem på börsen.