Hoppa till innehåll

Dogecoin

  • av
dogecoin

Vad vi ska informera och berätta om här, är Elon Musk´s favorit bland kryptovalutor. Här är det heller ingen som går ut och påpekar att han har fel. Det blir liksom svårt att slå världens rikaste man på fingrarna. Det finns heller inget som säger att han måste ha rätt. Vad vi kan säga om Dogecoin, är att den tagit en säker och stabil plats band kryptovalutor. Här ska vi gå vidare in på det hela och ta reda på vad vi verkligen talar om.

Information och fakta om Dogecoin

Här handlar det om en virtuell valuta som såg dagens ljus 2013. Något som betyder att det handlar om en modern valuta med många år på nacken. Den förkortning som myntet använder är DOGE, vilket också blir det du använder för att hitta den aktuella dagskursen.

Dogecoin lanserades från start som ett skämt. Det var i december 2013 som Jackson Palmer och Billy Markus laserade den virtuella valutan. Det som en gång var ett skämt, visade sig dock snabbt har stor potential. Här ökade det också populariteten för kryptovalutan.

Idag är den en av de mest populära och spekulerade valutorna på den virtuella finansmarknaden. Här bygger dess teknik i grunden på Litecoin, där påtagliga fördelar med Dogecoin som använder scrypt algoritm är ett lågt pris och obegränsad volym.

Snabba fakta om Dogecoin

  • Dogecoin är en kryptovaluta som bygger på öppen källkod, vilken Jackson Palmer och Billy Markus lanserade i december 2013.
  • Lanseringen av valutan var från start ett skämt, baserat på den populära japanska ikonen av hundrasen Shiba Inu.
  • Dogecoin är byggt på samma teknologi som Litecoin och använder samma system för transaktioner och verifikation.
  • Idag finns det en stabil supportergrupp, som handlar med och använder Dogecoin som valuta för social media content.

Så växte Dogecoin bland kryptovalutor

Så, även ett mynt som startar som ett skämt har alltså en chans i den virtuella världen. Numera är det inget skämt, och vi som lever i den verkliga världen har tagit till oss informationen om många kryptovalutor. Anledningarna till Dogecoins popularitet är många, där följande kan vara intressant:

  • Valutan bygger på scrypt-teknologi, vilket fastställer en obegränsad volym. Något som skapar ett intresse då det alltid finns tillgång.
  • Själva presentationen av valutan påverkade många positivt i en värld där vi verkligen behöver något komiskt att värdera högt.

Att sedan Dogecoin är en valuta som bara ökar och ökar hela tiden, gör att den skiljer sig mot Bitcoin, där åtkomsten hela tiden minskar. Möjligheterna att få tag o Dogecoin, är således alltid lika stora eller större, med Bitcoin minskar.

Ser vi sedan till ett par donationer som har skett från alla som ingår i gruppen av Dogecoin, bidrar det också till populariteten i en medveten värld. Den mest uppmärksammade var när 27 miljoner Dogecoins donerades, med värdet 30 000 USD, till Jamaicas Bobsled lag.

Fördelar med Dogecoin

Det finns många fördelar med Dogecoin. För det första kan du använda den som Bitcoin, och därmed sända pengar till vem som helst över hela världen. Idag är det också fler och flerhandelsplattformar som accepterar betalningar med Dogecoin.

En av de mest markanta möjligheterna är att många kryptocasinon idag accepterar spel med Dogecoin, vilket annars bara sker via de största valutorna. Sist m inte minst ligger en stor fördel i kryptovalutans värde, som fortfarande är tillräckligt lågt för att vara en bra investering.

Svårt att hacka Dogecoin

Ytterligare en stor fördel med kryptovalutan är att den ligger så nära Bitcoin. Här bygger de två nästan på en och samma teknologi. Något som skapar ett mycket säkert nätverk, med realtidsskydd. Precis som med Bitcoin, skulle hackare behöva kontrollera över 50 % av det totalanätverkets hash-kraft. Något som vi anser svårt då Dogecoin har en hashrate på 203,97 TH/s.

Så fungerar kryptovalutan Dogecoin

Alla har vid den här tidpunkten konstaterat att Dogecoin är en total kopia av Bitcoin. Här har till och med en av grundarna, Billy Markus, sagt att det bara tog cirka 3 timmar att skapa Dogecoin. Anledningen till det, var att han bara kopierade koden för Bitcoin, för att sedan byta ut instanser med Bitcoin mot Dogecoin.

Efter det gjorde han några mindre justeringar där namnet mining, byttes ut mot digging. Vidare satte han en tid på 1 minut per block. Något som talar om hur lång tid det är innan ett nytt block läggs till efter ett annat. Så, med det sagt fungerar och bygger Dogecoin på Bitcoin.

När du vet det, är det också mycket lättare att förstå populariteten och förväntningarna från alla investerare. Här kan det bli en stor succé, eller så anser alla det vara en dålig kopia. Bara tiden kan utvisa den dom som slutligen ska falla över Dogecoin.

Värdeutveckling av Dogecoin

Om vi ser på resultatet av olika kryptovalutor sedan 2013, kommer inte Dogecoin att verka speciellt intressant. Det är heller inget att avvisa, då det finns en potential i valutan. Från start började den på ett värde av låga 0,00020 USD, vilket knappt är mätbart.

Var du med från start har du givetvis gjort en bra investering. Det tog dock väldigt lång tid för Dogecoin att börja öka i värde. Vi kan säga att det skedde när Elon Musk började att promota den. Det var i februari 2021. Faktum är att den i maj 2021 nådde en topp av 0,68 USD per mynt.

Precis som många andra kryptovalutor, har den sedan dess fallit tillbaka till mellan 0,10 – 0,20 USD. Dock fortfarande en fantastisk procentuell ökning från starten.

Ska du investera i Dogecoin?

Vi anser att alla kryptovalutor med ett så lågt värde som Dogecoin är intressanta ur ett investeringsperspektiv. Här handlar det om att de antagligen inte försvinner och dör ut. Det skulle få Elon Musk att gråta och något som han förmodligen inte tillåter.

Ser vi sedan till dess låga värde, finns det stora möjligheter att göra mindre investeringar. Något som alltid bidrar till en relativt låg risk. Det, samtidigt som vi anser att det också medför en mycket stor potentiell vinstmöjlighet. Av den anledningen håller vi noga koll på Dogecoin.