Hoppa till innehåll

SHIBA INU

  • av
SHIBA INU

Bland tusentals kryptovalutor lanserade hittar vi denna gång SHIBA INU, som fått förkortningen (SHIB). Här handlar det om ytterligare ett mynt som tagit sin inspiration från den japanska hundrasen. Att de ska bli lika populära som Dogecoin är svårt att se i dagsläget. Dock finns det alltid en marknad för de flesta virtuella valutor. Vi ska givetvis kolla in och berätta om SHIBA INU, så du kan göra en rättvist bedömning av kryptovalutan.

Information och Fakta om SHIBA INU

När vi informera om SHIBA INU är det senaste lanseringen av en så kallad token med avbilden av den japanska hundrasen. Här var Dogecoin den första. Som det ser ut har kryptovalutan lyckats att fånga intresset av ett flertal investerare i blockchain samhället.

Det första vi tänker på är SHIBA INU som en billig kopia av Dogecoin, med anledning av stölden gällande utseende och avbild. Dock kan det vara så, eller så växer SHIBA INU om Dogecoin, vilket är mycket svårt att sia om. Båda projekten var också lanserade mer eller mindre som skämt.

Det finns dock vissa stora skillnader gällande den teknik som omgärdar SHIBA INU i jämförelse med Dogecoin. Mest handlar det om hur de marknadsför kryptovalutan. De marknadsför den som ett alternativ till Dogecoin, där den också kallas för valutan som ska döda Dogecoin.

Nu har du som missade Dogecoin chansen

Om du är en av de som missade att hoppa på Dogecoin tåget n sista vagnen lämnade lanseringsstationen? Då har nu ytterligare en chans att se om SHIBA INU, ska ge dig samma chans. Det första som hände när kryptovalutan lanserades, var att de prickade ingången perfekt.

Här upplevde alla som var med från starten en massiv ökning i värde. Faktum vara att de under sin första tid ökade hela 39 357 % i värde. Totat har de ökat över 2 miljoner procent sedan lanseringen. Något som talar för en mycket intressant kryptovaluta för alla spekulanter.

Hur framtiden ser ut är det få som vet, om någon. Dock talar vi om mycket låga värden per mynt, vilket gör det intressant av bara den anledningen.

Riskerna med kryptovalutor som SHIBA INU

Något du måste sätta dig in i, är att den här kryptovalutan hade en mycket bra start. Naturligtvis finns det inget som säger att det inte kan fortsätta. Dock kan du genom att jämföra andra kryptovalutor, snabbt se att alla har uppgångar och dalar.

Vidare har många som är kunniga inom virtuella valutor markerat SHIBA INU som en hög risk. Här handlar det inte om investerare som bara stoppar in ett par tusen, då värdet är mycket lågt. Det handlar då om du som vill satsa flera miljoner i en kryptovaluta med ett lågt värde.

I det fallet är helt enkelt risken att SHIBA INU eventuellt inte finns kvar i morgon. Dock är det inget som någon tror baserat på dagens prognoser.

Fördelar med SHIBA INU

Om du bortser från den största fördelen av alla, vilken är att du faktiskt har stora chanser att tjäna mycket pengar. Ja, då kan du också e den som en kryptovaluta där du kan lära dig denna investeringsvärld. Anledningen till det, är dess låga värde, vilket gör att alla kan spela och prova sig fram.

En andra fördel är naturligtvis att det snabbt kan ske stora förändringar rörande mikrobelopp. Om vi säger att Bitcoin kan öka flera tusen dollar på en dag, behöver bara SHIBA INU gå upp en miljondel av det för att du ska dubbla din investering.

Så fungerar SHIBA INU (SHIB)

Många nya kryptovalutor bygger på tidigare populära system och valutor. När det gäller SHIBA INU baserade de den på Ethereum. Som en ERC-20 valuta kan du dra nytta av hela Ethereums stora säkerhet och ekosystem.

Här talar vi om det som de kallar Dapp valutor, där Ethereum är den största decentraliserade valutan. Det totala ekosystemet består av support för mer än 200 000 olika valutor och tusentals nätverk som bidrar till infrastrukturen.

SHIB

SHIB är den grundläggande delen av SHIBA INU´s ekosystem. Här fungerar den f att uppfylla många olika funktioner. Exempelvis kan du använda den för att betala avgifter och ersättningar, samt att den också fungerar som kryptovaluta.

Med det sagt kan du sända ett visst värde på bara några sekunder över hela jorden.

LEASH

Här handlar det om den andra största delen i SHIBA INU´s protokoll. Syftet med denna del är att balansera priset mot DOGE inom Ethereums blockchain system. Här är den kopplad till att balansera värdet 1000/1 jämfört med DOGE.

BONE

Det finns också planer på att lansera en så kallad DeFi token vid namn BONE. Här skulle det ske i syfte att stabilisera och utöka funktioner i SHIBA INU´s grundläggande protokoll. I det fallet genom att beröra ShibaSwap DEX. På så sätt skulle användare och investerare kunna utnyttja möjligheter att använda och tjäna belöningar.

ShibSwap Exchange

Här talar vi om ShibSwap exchane, som är en decentraliserad börs med förkortningen DEX. Här får alla möjligheter att köpa och sälja sina tokens. Givetvis går det också att jämföra allt med alla andra valutor och den information som finns inom ERC-20´s ekosystem.

Decentraliserade börser är normalt sett säkrare än centraliserade. Det med anledning av att de inte håller stora summor av kryptovalutor. Något som gör det mindre intressant för hackare.

Värdeutveckling av SHIBA INU

Faktum är att SJIBA INU nästan startade med ett värde av noll i mitten av 2020. Sedandess har det nu gått ett par år. Det första året hände det inte alls något märkbart, utan det var först efter ett år som ett värde kunde mätas.

Vi talar absolut inte om några mäktiga summor här, då det högsta värdet bara nått upp till 0,00008 USD. Helt enkelt försumbart nät vi talar enstaka mynt. Dock är det ökningarna på det procentuella planet du ska se till vid investeringar i kryptovalutor.

Gör du det som har vi redan beskrivit den fantastiska ökning som skedde i starten. En idag ligger värdet kvar på mellan 0,00002 – 0,00003 USD, vilket gör att vi fortfarande kan se att valutan lever. Vi anser det vara ett alternativ till investering, men håller också med om att det innebär en hög risk.